Κάνει κακό στην υγεία το πορνό;

Ας είμαστε ειλικρινείς: Όλοι έχουμε παρακολουθήσει τσόντες και ειδικά την περίοδο της καραντίνας του δώσαμε και κατάλαβε. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο Κορωνοϊός εκτόξευσε στα ύψη τα κέρδη των περισσότερων εταιριών που παράγουν ταινίες πορνό. Λίγη τσόντα δεν κάνει κακό (αν ήταν έτσι θα ήμασταν όλοι άρρωστοι), αλλά το ερώτημα είναι αν η κατάχρηση βλάπτει.

Το να παρακολουθεί κανείς υπερβολικά πολλές ταινίες πορνό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας; Φυσικά, για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι θεωρείται «υπερβολικό» ως προς την παρακολούθηση ταινιών πορνό. Οι απόψεις διίστανται ως προς αυτό, αλλά όσο περίπλοκα και αν συγχέονται οι γνώμες των ειδικών που έχουν ασχοληθεί με το θέμα νομίζω ότι στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι απλά και έχουν να κάνουν με τα υπέρ και τα κατά του να παρακολουθεί κανείς ερωτικές ταινίες. Τα οποία είναι τα εξής:

Η παρακολούθηση πορνό βοηθάει τον άνθρωπο να πάρει ιδέες και να εμπλουτίσει το σεξουαλικό του ρεπερτόριο. Οι τσόντες μας μαθαίνουν νέες στάσεις, μας δίνουν έμπνευση για σεξ σε πρωτότυπα μέρη, για νέα sex toys που δε γνωρίζαμε και γενικά… μας διαπαιδαγωγούν σεξουαλικά. Ειδικά από τη στιγμή που η έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολείο αφήνει ένα μεγάλο κενό οι τσόντες είναι ο μοναδικός τρόπος που έχουν τα νέα παιδιά να δουν πώς γίνεται το σεξ.

Παράλληλα οι ταινίες πορνό μπορούν να λειτουργήσουν ως ερωτικό βοήθημα. Πολλά ζευγάρια παρακολουθούν τσόντες για να «ζεσταθούν» σεξουαλικά πριν κάνουν σεξ, πράγμα που δεν προκαλεί εντύπωση. Και φυσικά οι τσόντες αποτελούν επίσης υποκατάστατο του σεξ για όσους από εμάς βρίσκονται σε περίοδο ξηρασίας. Το να δεις μια τσόντα και να αυνανιστείς είναι πολύ πιο αθώο και συνηθισμένο απ’ ότι νομίζουμε, αφού σύμφωνα με έρευνες είναι κάτι που έχει κάνει το 90% των ανθρώπων τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Από την άλλη πλευρά τα αρνητικά του να παρακολουθεί κανείς τσόντες είναι αισθητά λιγότερα και απευθύνονται κυρίως σε όσους από εμάς κάνουν κατάχρηση. Το να δεις μια πορνοταινία και να βαρέσεις μαλακία δεν είναι κακό. Κακό είναι αν το κάνεις 5-6 φορές τη μέρα, αφού ο υπερβολικός αυνανισμός μειώνει την τεστοστερόνη, δηλαδή τον ανδρισμό σου. Επίσης, η κατάχρηση της τσόντας (άρα και της μαλακίας) υπάρχει κίνδυνος να σε κάνει να εθιστείς σε αυτήν με αποτέλεσμα να πάψεις να αναζητάς τη συντροφικότητα και την αληθινή επαφή (σεξουαλική και μη) που μπορεί κανείς να βρει σε μια σχέση.

Με άλλα λόγια η μαλακία δε βλάπει, ούτε φυσικά το να παρακολουθείτε ταινίες πορνό είναι κακό. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχετε μέτρο. Η τσόντες δε μπορούν να αντικαταστήσουν την αληθινή σύντροφο (ακόμα και αν η γυναίκα σας απέχει πολύ εμφανισιακά από τις πορνοστάρ που έχετε συνηθίσει να βλέπετε) και η μαλακία δε μπορεί να αντικαταστήσει το αληθινό γαμήσι. Επειδή όμως όλα χρειάζονται το ιδανικό θα ήταν να έχετε σχέση, να κάνετε σεξ και όταν σας έρθει μπορείτε να δείτε και ταινίες πορνό και ας παίξετε και μια μαλακία, έτσι για το μερακλήκι.