Κι όμως μπορούμε να μυρίσουμε τη σεξουαλική διέγερση

Αν νομίζατε οτι η καύλα μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο με την αφή και την όραση είστε γελασμένοι! Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο του Πόρτο, στην Πορτογαλία, σε συνεργασία με μια μεγάλη ομάδα επιστημόνων από το Χημικό Ίδρυμα Max Planck, η σεξουαλική διέγερση ενός ανθρώπου μπορεί να γίνει αντιληπτή στον αέρα!

Σύμφωνα λοιπόν με έναν έμπειρο χημικό που ερευνά τον αέρα στα τροπικά δάση, αναζητώντας για ενδιαφέρουσες οργανικές ενώσεις, άρχισε μια μελέτη για τη συγκέντρωση ισοπρενίου στις αίθουσες των κινηματογράφων. Αυτή η ουσία παράγεται από τον οργανισμό όταν ο άνθρωπος πος αισθάνεται φόβο. Στα πλαίσια της έρευνα του λοιπόν, δώδεκα άντρες και άλλες δώδεκα γυναίκες τοποθετήθηκαν μπροστά σε μια οθόνη για να παρακολουθήσουν μερικά βίντεο διαφόρων θεμάτων: Ένα ντοκιμαντέρ για τη φύση, μια ταινία τρόμου, ένα αθλητικό γεγονός και μια ταινία πορνό.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι επιστήμονες παρατήρησαν οτι κατά τη διάρκεια της τσόντας, τη στιγμή που οι 24 άνθρωποι αισθάνονταν σεξουαλική διέγερση, υπήρχαν έντονα στην ατμόσφαιρα της αίθουσας κάποια συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία συνδέονται με τον ερεθισμό. Κάπως έτσι έγινε αντιληπτό οτι η καύλα μπορεί πλέον να εντοπιστεί στον αέρα, αν και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Ουσιαστικά είναι αδύνατον να τη μυρίσουμε με τη μύτη μας, αφού μιλάμε για στοιχεία που δεν υπάρχουν σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση στην ατμόσφαιρα, αλλά σίγουρα το εύρημα αυτό παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Το πώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την εν λόγω πληροφορία είναι κάτι που σηκώνει κουβέντα, πάντως μια καλή ιδέα θα ήταν να προστεθούν αυτά τα στοιχεία σε αρώματα τα οποία θα έχουν διεγερτικό χαρακτήρα και σκοπό. Όχι άσχημα για όσους από εσάς επιθυμούν να κυκλοφορούν και να σκορπίζουν καύλα στον γυναικείο πληθυσμό, έτσι