Οι πορνοστάρ διαμαρτύρονται: Μη μας σβήνετε από τα social media

Τα μέσα κοινωνική δικτύωσης είναι αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους να προωθήσει κανείς τις υπηρεσίες, το κατάστημα ή τα ταλέντα του, αυτό είναι σίγουρο. Επιπλέον, είναι πλατφόρμες τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας χωρίς εξαιρέσεις και περιορισμούς, σωστά; Όχι!

Κι αυτό γιατί τα social media, όπως το Instagram, το Facebook και το Twitter, ναι μεν είναι διαθέσιμα για όλους, όμως αυτός ο κανόνας (όπως οι περισσότεροι) έχει εξαιρέσεις. Και η εξαίρεση στην προκειμένη περίπτωση είναι οι πρωταγωνιστές και οι πρωταγωνίστριες των ταινιών πορνό.

Όπως μαθαίνουμε οι περισσότερες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης συνηθίζουν να διαγράφουν τα προφίλ των ηθοποιών που συμμετέχουν σε ταινίες πορνό, καθώς τα θεωρούν ανάρμοστα. Από την πλευρά τους, οι ηθοποιοί που συμμετέχουν σε ερωτικές ταινίες πέρασαν στην αντεπίθεση, ζητώντας μέσω του παγκοσμίου σωματείου τους λίγο περισσότερο σεβασμό και κατανόηση.

Είναι αλήθεια ότι από τη μία πλευρά είναι λογικό τα social media να μη δείχουν μεγάλη ανοχή σε ηθοποιούς που παίρνουν μέρος σε τσόντες. Κι αυτό γιατί οι ιστοσελίδες μαγνητίζουν εκατομμύρια χρήστες όλων των ηλικιών, οπότε το να εμφανίζεται εκεί περιεχόμενο που απευθύνεται σε ενήλικες μάλλον παραβιάζει την πολιτική τους.

Από την άλλη όμως πολλοί πορνοστάρ δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο που δεν περιλαμβάνουν γυμνό, ούτε ερωτικές σκηνές. Στη δική τους περίπτωση είναι άδικο να διαγράφονται οι λογαριασμοί τους, από τη στιγμή που το περιεχόμενο τους δεν περιλαμβάνει τσόντες, ούτε ερωτικό υλικό. Άρα ποια από τις δυο πλευρές έχει δίκιο;

Θα έλεγε κανείς ότι, από τη στιγμή που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται μαζικά από ανήλικους, τότε είναι σωστό να μην εμφανίζεται σ’ αυτά τίποτα που να παραπέμπει σε ερωτικές ταινίες. Από την άλλη όμως είναι δεδομένο ότι υπάρχει η δυνατότητα, τυχόν δημοσιεύσεις που σχετίζονται με τσόντες ή σεξουαλικό υλικό γενικότερα να μην εμφανίζεται σε χρήστες κάτω των 18 ετών.

Άρα μήπως υπάρχει λύση και μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα; Εντάξει, δεν είναι δική μου δουλειά να υποδείξω στις κορυφαίες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο πώς να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά, εδώ που τα λέμε, μάλλον μπορούν να λύσουν το πρόβλημα και να τους κρατήσουν όλους χαρούμενους. Λέω εγώ τώρα…