Ποιες είναι οι αληθινές αμοιβές των πορνοστάρ;

Σε περίπτωση που έχετε αναρωτηθεί βλέποντας τσόντες πόσο υψηλά είναι τα ποσά με τα οποία αμείβονται οι πρωταγωνιστές στις ερωτικές ταινίες, σήμερα θα πάρετε την απάντηση. Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο τα χρήματα που κερδίζουν οι διάσημες πορνοστάρ (και οι άνδρες φυσικά) μπορούν να πλησιάσουν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Βέβαια, η βιομηχανία του πορνό είναι ένας χώρος στον οποίο οι γυναίκες είναι αυτές που έχουν το πάνω χέρι, οπότε, σε αντίθεση με ο,τι συμβαίνει στον συμβατικό κινηματογράφο όπου οι άνδρες πρωταγωνιστές είθισται να εισπράττουν περισσότερα χρήματα, στις ταινίες πορνό οι κυρίες είναι αυτές που παίρνουν τα μεγαλύτερα πακέτα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ οι διασημότερες γυναίκες πορνοστάρ κερδίζουν αρκετά εκατομμύρια κάθε χρόνο, αφού μια διάσημη ηθοποιός σε ταινίες πορνό μπορεί να εκτοξεύσει μια τσόντα κάνοντας τη να μοιάζει με έργο τέχνης για τους θαυμαστές των ερωτικών ταινιών. Μπορεί τα νούμερα αυτά να μοιάζουν πάρα πολύ μεγάλα, αλλά σκεφτείτε ότι οι τσόντες είναι μια ασχολία πάρα πολύ δημοφιλείς αφού, σύμφωνα με έρευνες, κάθε στιγμή της ημέρας πάνω από 20 χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούν ταινίες πορνό.

Φυσικά, δεν κερδίζουν όλες οι πορνοστάρ εκατομμύρια. Αυτά τα ποσά ισχύουν για τις κορυφαίες του είδους. Οι περισσότερες γυναίκες ηθοποιοί πορνό εισπράττουν περίπου 1000 ευρώ για κάθε σκηνή, ενώ το ακριβές ποσό εξαρτάται και από την ακριβή πράξη. Άλλη θα είναι η αμοιβή για το κλασικό γαμήσι ή για στοματικό σεξ και άλλη (σαφώς μεγαλύτερη) θα είναι για πρωκτικό σεξ ή για παρτούζες.

Από την άλλη οι περισσότεροι άνδρες πορνοστάρ δεν αμείβονται με τη σκηνή, αλλά με μεροκάματο ή με το γύρισμα. Ενώ λοιπόν μια μέση γυναίκα πορνοστάρ μπορεί να κερδίσει 2 ή 3 χιλιάδες ευρώ για ένα γύρισμα στο οποίο θα κάνει σεξ 2-3 φορές, οι περισσότεροι συμπρωταγωνιστές της πληρώνονται κατά μέσο όρο με 500-800 ευρώ για ολόκληρο το γύρισμα. Δίκαιο; Όχι. Αλλά από την άλλη πλευρά, οι πραγματικές σταρ στις τσόντες είναι οι γυναίκες, οπότε είναι μάλλον λογικό να αμείβονται ανάλογα.

Αν θέλετε λοιπόν να πρωταγωνιστήσετε σε ταινίες πορνό τώρα ξέρετε τι αμοιβή να περιμένετε! Από την άλλη πλευρά, αν σας αρέσουν οι ερωτικές ταινίες αλλά… δεν είναι δουλειά σας… μπορείτε απλώς να πάρετε μέρος στο γύρισμα από το πόστο κάποιου συντελεστή, όπως του καμεραμάν ή του σεναριογράφου (ναι, στις μεγάλες παραγωγές υπάρχει και τέτοιος!) οι οποίοι και παρακολουθούν τη δράση από κοντά και πληρώνονται έως 300-400 ευρώ ανά γύρισμα. Άντε και καλές δουλειές!