Πώς να κάνετε online dating με ασφάλεια

Σίγουρα το ότι η χρήση του διαδικτύου εγκυμονεί κινδύνους δεν είναι κάτι νέο και δεν το ακούτε για πρώτη φορά. Ειδικά στη σημερινή εποχή, όπου τα social media και τα σάιτ γνωριμιών είναι πλέον αμέτρητα, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε ατελείωτο χρόνο στη χρήση τους. Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για να παραμείνουμε ασφαλείς.

Απλώς θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να απολαμβάνουμε όλα τα θετικά που μας προσφέρουν χωρίς να διατρέχουμε τους σοβαρούς κινδύνους στους οποίους θα μπορούσαμε να εκτεθούμε. Στην προκειμένη περίπτωση θα μιλήσουμε για τις ιστοσελίδες γνωριμιών και για το πώς θα κάνουμε ερωτικές γνωριμίες από το κινητό ή τον υπολογιστή μας με ασφάλεια.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν δημιουργούμε ένα προφίλ σε ένα σάιτ γνωριμιών είναι η προφύλαξη των προσωπικών μας στοιχείων. Κάθε αξιόπιστη ιστοσελίδα για ερωτικές γνωριμίες ή ερωτικές αγγελίες διασφαλίζει την ανωνυμία μας, καθώς και την ασφάλεια των προσωπικών μας στοιχείων.

Από εκεί και πέρα, λαμβάνοντας αυτό σαν δεδομένο, το θέμα είναι τι είδους πληροφορίες μοιραζόμαστε στο προφίλ μας. Για παράδειγμα, το να ανεβάσουμε μερικές φωτογραφίες μας, ώστε να μπορούν να μας δουν τα υποψήφια ταίρια μας, είναι κάτι απαραίτητο. Από την άλλη όμως είναι προτιμότερο να μη δίνουμε αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες στην περιγραφή του προφίλ μας. Όπως επίσης να μην τις μοιραζόμαστε από τα πρώτα κιόλας μηνύματα που ανταλλάζουμε με άλλους χρήστες, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι θέλουμε να προχωρήσουμε τη γνωριμία μας μαζί τους.

Μάλιστα, κάποιες ιστοσελίδες για ραντεβού, όπως το Xlist.gr, παροτρύνουν τους χρήστες τους να μείνουν εντός της σελίδας τους για να συνομιλήσουν με τα προφίλ που τους ενδιαφέρουν, αντί να δίνουν στοιχεία επικοινωνίας όπως skype, τηλέφωνο ή email. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να είναι πιο ασφαλείς, αλλά και στο ίδιο το σάιτ γνωριμιών να παρέχει ασφάλεια στους χρήστες του.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να μην εμπιστεύεστε τον οποιονδήποτε γνωρίσατε μόλις. Σε αρκετά σάιτ για γνωριμίες, εδικά σε αυτά που προσφέρουν ραντεβού για σεξ, εμφανίζονται αρκετά γυναικεία προφίλ που ζητούν χρήματα πριν τη συνάντηση. Εννοείται ότι αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να δεχτείτε. Το να στείλετε οποιοδήποτε ποσό σε ένα άτομο που δεν ξέρετε πριν το ραντεβού, εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο και δεν το συνιστάμε. Αντιθέτως, αν πρόκειται να κάνετε γνωριμία για σεξ, μπορείτε να δώσετε ραντεβού και εκεί, ναι, δεν είναι κακή ιδέα να προπληρώσετε πριν την πράξη. Αλλά ποτέ πριν βρεθείτε από κοντά, διότι σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό το να μην εμφανιστεί ποτέ η παρτενέρ