Πώς το BDSM μπήκε στη ζωή μας: Οι 50 αποχρώσεις του γκρι

Εντάξει, το BDSM σαν σεξουαλική τάση δεν είναι κάτι νέο, αλλά η αλήθεια είναι ότι μέχρι τις αρχές της χιλιετίας που διανύουμε αποτελούσε ταμπού. Αυτό φυσικά άλλαξε μέσα από ένα βιβλίο, που με τη σειρά του έγινε ταινία, βάζοντας μας όλους στη… “χρυσή” εποχή της κυριαρχίας και της υποταγής ως σεξουαλικών παιχνιδιών.

Οι “50 αποχρώσεις του γκρι” ήρθαν στη ζωή μας πριν από μερικά χρόνια για να αλλάξουν μια για πάντα το σεξουαλικό στάτους της μέσης γυναίκας αλλά και των ζευγαριών. Μέχρι πρότινος το BDSM ήταν για λίγους: Οι τσόντες με σαδομαζοχιστικά παιχνίδια δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στο ευρύ κοινό (ανέκαθεν το BDSM πορνό είχε φανατικούς θαυμαστές αλλά δε διάθετε κάποιο μεγάλο κομμάτι της πίτας στη βιομηχανία του πορνό), ενώ οι περισσότεροι από ‘μας είτε δεν είχαμε σαδομαζοχιστικά γούστα είτε δεν τα εκδηλώναμε.

Οι 50 αποχρώσεις ήρθαν να βάλουν τέλος σ’ αυτό με ένα δικό τους τρόπο. Η καύλα της υποταγής της πρωταγωνίστριας της ιστορίας έγινε καύλα όλων των γυναικών που είδαν στο πρόσωπο της Ντακότα Τζόνσον (που ενσαρκώνει το ρόλο στην ταινία) τον εαυτό τους. Και αυτό αποτελεί απόδειξη του πόσο εύκολα ο κινηματογράφος μπορεί να μας δημιουργήσει επιθυμίες και ενδιαφέρονται που δε γνωρίζαμε καν ότι είχαμε.

Οποιαδήποτε άλλη ταινία με δεσίματα, μαστίγια, χαστούκια και όλα τα σχετικά θα ανήκε στην κατηγορία του πορνό. Ανέκαθεν αυτές οι ταινίες θεωρούνται σκληρές τσόντες και τις έβλεπαν λίγοι. Όταν όμως η γλυκιά Ντακότα βρέθηκε δεμένη να τη μαστιγώνει ο ομορφούλης συμπρωταγωνιστής ξαφνικά πολλές γυναίκες ανακάλυψαν την ηδονή της υποταγής. Το ότι ίσως να μην είναι άσχημο να είσαι σκλάβα, ειδικά όταν ο αφέντης στου γνωρίζει πώς να χειριστεί το μαστίγιο και να φτάσει τον πόνο σου στα όρια της καύλας.

Οι πορνοταινίες με BDSM για πολλά χρόνια ήταν σε δεύτερη μοίρα, αλλά οι “50 αποχρώσεις του γκρι” ήρθαν να τις κάνουν must. Και μαζί τους έγινε παγκόσμια σεξουαλική τάση ο πειραματισμός με sex toys όλων των ειδών, ειδικά εκείνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αφέντες και σκλάβες για παιχνίδια σεξουαλικής εξουσίας και υποταγής. Ντακότα Τζόνσον σε ευχαριστούμε