Πότε πρέπει να σταματήσετε το Online Dating

Εύκολες γνωριμίες από την ασφάλεια του σπιτιού μας, ανά πάσα ώρα της ημέρας και, κυρίως, φορώντας τις πιτζάμες μας, χωρίς να χρειαστεί να στολιστούμε και να αγχωνόμαστε για το πώς δείχνουμε. Σας ακούγεται ενδιαφέρον;

Αυτή είναι μια σύντομη και θελκτική περιγραφή που έχουν οι ερωτικές γνωριμίες μέσω ίντερνετ. Για όλους αυτούς τους λόγους τα σάιτ γνωριμιών έχουν γίνει περιζήτητα, το online dating αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες των νέων και, φυσικά, οι γνωριμίες για ραντεβού έχουν αλλάξει μια για πάντα.

Ωστόσο, όσο και αν το online φλερτ είναι διαδεδομένο, μια τάση που παρατηρείται όλο και πιο συχνά από τους σταθερούς χρήστες των σάιτ γνωριμιών είναι αυτό της απογοήτευσης. Όσοι από ‘μας έχουν εμπειρία μηνών ή χρόνων στις ιστοσελίδες online dating γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο εύκολο είναι να χάσει κανείς τον ενθουσιασμό των ερωτικών γνωριμιών.

Γιατί; Μα, φυσικά, γιατί είναι πολύ εύκολο να πέσει κανείς στην παγίδα των συνεχόμενων γνωριμιών χωρίς αντίκτυπο. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί χρήστες συνηθίζουν να απογοητεύονται από τις συνεχείς γνωριμίες και τα ερωτικά ραντεβού που δεν οδηγούν κάπου. Όταν κάποιος γνωρίσει κάποιον και αφιερώσει χρόνο χωρίς αποτέλεσμα, έρχεται μοιραία κάποια απογοήτευση, αφού το να επενδύσει συναισθηματικά σε ερωτικές γνωριμίες έχει ψυχολογικό κόστος. Και, φυσικά, όταν αυτό συμβεί ξανά και ξανά έχοντας πάντα το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα, τότε είναι αναμενόμενο να επέλθει η πλήρης απογοήτευση.

Αυτό, φυσικά, φέρνει κακή διάθεση, μείωση της αυτοπεποίθησης και απώλεια του ενθουσιασμού. Στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε εφαρμογές γνωριμιών είναι να δίνουμε χώρο και χρόνο στον άνθρωπο που έχουμε απέναντι μας ώστε να μας δείξει ποιος είναι, αντί να προσδοκάμε την τέλεια σχέση και το ιδανικό ταίρι. Κάτι τέτοιο βοηθάει γιατί μας επιτρέπει να πάρουμε τη νέα μας γνωριμία πιο χαλαρά και ευχάριστα, πράγμα που μειώνει τις απαιτήσεις μας, άρα και την πιθανότητα μεγάλης απογοήτευσης.

Αν λοιπόν πιάνετε τον εαυτό σας να μπαίνει σε σάιτ γνωριμιών αναζητώντας κάτι πολύ συγκεκριμένο, ίσως πρέπει να αλλάξετε τακτική και να αφήσετε τη μαγεία του φλερτ να σας οδηγήσει σε απάτητα, για ‘σας, μονοπάτια. Αν, από την άλλη, έχετε ήδη πέσει στο λάκκο της απογοήτευσης από το online dating, θα σας πρότεινα να κάνετε ένα διάλειμμα. Αφήστε το για ένα διάστημα, χαλαρώστε, βρείτε τον εαυτό σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να επανέλθετε δυναμικά και ανανεωμένοι.

Καλή επιτυχία!