Προτιμούν οι νέοι τις τσόντες από το γαμήσι;

To οτι οι ερωτικές ταινίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των νέων δεν το μαθαίνετε πρώτοι εδώ. Και οι πέτρες ξέρουν ότι από την εφηβεία και μετά οι άντρες μπαίνουν στον κόσμο της ταινίας πορνό και μαζί ξεκινούν τη μαλακία. Ο αυνανισμός εξάλλου είναι η πρώτη έκφραση σεξουαλικότητας του ανθρώπου και, συνήθως, πηγαίνει χέρι-χέρι με τις τσόντες. Το να την παίζει ένα αγόρι βλέποντας ερωτικές ταινίες δεν είναι μεμπτό. Αντιθέτως θα έλεγα, κάποιες φορές μοιάζει απολύτως φυσιολογικό. Προσωπικά θα ανησυχούσα αν αυτό δε συνέβαινε.
 
Το ερώτημα είναι όμως πόσο εθιστική είναι η μαλακία βλέποντας ερωτικές ταινίες και κατά πόσο ένας έφηβος (ή και λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία άντρας) δένεται τόσο πολύ με τη μαλακία ώστε να αφήνει σε δεύτερη μοίρα το αληθινό γαμήσι. Σ΄αυτό το ερώτημα ήρθε να απαντήσει μια έρευνα Αγγλικού πανεπιστημίου η οποία είναι αλήθεια ότι κατέληξε σε ορισμένα όχι και τόσο αισιόδοξα συμπεράσματα.
 
Απ’ ότι φαίνεται ο αυνανισμός για τους νέους άντρες είναι κάτι παραπάνω από υποκατάστατο του σεξ, γεγονός που ξεπερνάει κατά πολύ τα πλαίσια του φυσιολογικού. Για την ακρίβεια, από τους νεαρούς 18-30 ετών που ερωτήθηκαν τι προτιμούν, γαμήσι ή μαλακία με μια καλή ερωτική ταινία, το 28% απάντησε ότι η πρώτη επιλογή είναι οι ταινίες πορνό και το «χειρογλύκανο». Με άλλα λόγια, σχεδόν ένας στους τρεις άντρες δήλωσε ότι του αρέσει περισσότερο η μαλακία βλέποντας τσόντες παρά το πραγματικό μουνί. Θα μου πείτε «γιατί συμβαίνει αυτό;»…
 
Ειλικρινά δυσκολεύομαι πολύ να δώσω μια ξεκάθαρη απάντηση, αλλά νομίζω ότι ο λόγος είναι διπλός: Οι νεαροί άντρες φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό (ευτυχώς ότι στην πλειοψηφία τους) επιλέγουν τις ταινίες πορνό από τις αληθινές γυναίκες και σε αυτό σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι παίζουν οι ίδιες οι κυρίες. Πρώτον γιατί τα θυληκά έχουν γίνει πλέον κυνηγοί, με αποτέλεσμα να ευνουχίζουν τα… πιο διστακτικά αρσενικά, και δεύτερον επειδή το γαμήσι θεωρείται πλέον υπερεκτιμημένη δραστηριότητα. Με τόσες τσόντες που υπάρχουν εκεί έξω (ή μάλλον, «εκεί μέσα», στο διαδίκτυο) είναι εύκολο για έναν άντρα να εξιδανικεύσει το μουνί και να βαράει όλη μέρα μαλακία εκτονώνοντας τις καύλες του με αυτόν τον τρόπο. Άρα γιατί να αναζητήσει μουνί για να γαμήσει;
 
Δε λέω ότι συμφωνώ με αυτή την άποψη, αλλά φαίνεται ότι αυτή εκφράζει μεγάλη μερίδα των σημερινών αντρών. Κάπως έτσι οι ταινίες πορνό γίνονται ολοένα και σημαντικότερες για τη σεξουαλική ζωή (την ποια;;) των αρσενικών, αντικαθιστώντας το πατροπαράδοτο γαμήσι που τόσο ψηλά στην υπόληψη μας έχουμε εμείς οι παλαιότεροι. Άρα δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή κάτι δεν πηγαίνει καλά, ή οι εποχές έχουν αλλάξει και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Και είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει το δεύτερο καθώς, ως γνωστόν, «αν πετύχει η μαλακία τύφλα να ΄χει το γαμήσι…»