Σινεμά με τσόντες στη Θεσσαλονίκη

Το διαδίκτυο έχει αλλάξει εδώ και περίπου δυο δεκαετίες τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε τσόντες, αφού πλέον μπορεί ο κάθενας να απολαύσει αμέτρητες ερωτικές ταινίες από την άνεση του σπιτιού του, μέσω κάποιας εκ των χιλιάδων ιστοσελίδων που προβάλουν, δωρεάν ή επί πληρωμή, ταινίες πορνό.

Παρόλα αυτά, επειδή στον κόσμο μας υπάρχουν ουκ ολίγοι παρελθοντολάγνοι που νοσταλγούν τις παλιές καλές εποχές σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας, στη χώρα μας υπάρχουν ακόμα και σήμερα κινηματογράφοι που προβάλλουν τσόντες. Ναι, μπορεί να μοιάζει απίστευτο αλλά συμβαίνει. Όχι στην Αθήνα, αλλά στη Θεσσαλονίκη. Μάλλον δεν είναι τυχαίο το οτι η νύφη του Θερμαϊκού θεωρείται πιο ερωτική πόλη από την πρωτεύουσα.

Στην πόλη του Βαρδάρη και του Λευκού Πύργου λοιπόν, υπάρχουν σινεμά όπου μπορεί κανείς, έναντι ενός μικρού αντίτιμου, να παρακολουθήσει τσόντες:

Κινηματογράφος “Λαϊκόν”

Μοναστηρίου 2 (εντός στοάς) στον Βαρδάρης. Τηλ. 2310 513880. Είσοδος 5€, επιτρέπεται σε άτομα 18 και άνω. Προβολές 10:00-04:00.

Ο συγκεκριμένος κινηματογράφος είναι αρκετά παλιός και έχει τη δική του ιστορία, αφού στεγάζεται σε μια παλιά οικοδομή. Δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘50 και μέχρι τα ‘90s ήταν “κανονικό” σινεμά. Πολλές επιτυχημένες ταινίες έχουν προβληθεί εκεί, ενώ ήταν αρκετός ο κόσμος που πήγαινε για να δει σινεμά υψηλής ποιότητας. Αυτά βέβαια, όπως είπαμε, συνέβαιναν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ‘90.

Από τότε και μετά άρχισε να προβάλλει ερωτικές ταινίες, πράγμα που συμβαίνει και σήμερα, ενώ αρκετοί άντρες ηλικίας άνω των 50 αναζητούν εκεί γυναικεία συντροφιά. Για τους πολύ παλαιότερους λοιπόν, το “Λαϊκόν” είναι μια ωραία ανάμνηση με πολλές ευχάριστες στιγμές ψυχαγωγίας, αλλά για εμάς τους νεότερους αποτελεί χώρο στον οποίο κάποιοι από εμάς έχουμε δει ταινίες πορνό.

Βίλμα
Γλάδστωνος 7, Βαρδάρης, 2310-525216, 17 άνω, προβολές 10:00- 23:00.

Η θρυλική “Βίλμα” βρίσκεται στην περιοχή του Βαρδάρη και, πέρα από τις τσόντες που προβάλλονται εκεί, υπάρχουν πολλές ιστορίες για ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ ανδρών. Φυσικά δεν επιβεβαιώνονται από κανέναν, αλλά φήμες λένε οτι ο χώρος όπου τελειώνουν τα καθίσματα και κοντά στις τουαλέτες αποτελεί σημείο συνάντησης για άντρες που αναζητούν κάτι παραπάνω από παρακολούθηση ερωτικών ταινιών και τη “βρίσκουν” μεταξύ τους.

Γενικά η “Βίλμα” θεωρείται σήμερα στέκι για ταινίες πορνό και γκέι δραστηριότητες σεξουαλικόύ χαρακτήρα, ενώ γυναίκες σπάνια κάνουν την εμφάνιση τους εκεί, ακόμα και για να παρακολουθήσουν τσόντα.