Ταινίες πορνό: Η συνήθεια που σκοτώνει τη σχέση;

Προσπαθώντας να βάλουν λίγο αλατοπίπερο στη σεξουαλική τους ζωή, αρκετά ζευγάρια καταφεύγουν σε εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως η ανταλλαγή συντρόφων (στην Ελλάδα έγινε ιδιαίτερα γνωστή χάρη στο Erodate.gr), η χρήση ερωτικών βοηθημάτων και η παρακολούθηση ταινιών πορνό.

Με αυτό το τελευταίο θα ασχοληθούμε σήμερα, αφού σχετική έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατέληξε σε ορισμένα ενδιαφέρονται (και όχι πολύ ευοίωνα, είναι η αλήθεια) συμπεράσματα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:

Η έρευνα αυτή έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ της Γιούτα των ΗΠΑ, ερευνητές του οποίου διερεύνησαν 3.500 ζευγάρια που είχαν είτε μακροχρόνια σχέση, είτε ήταν παντρεμένα. Για τις ανάγκες της μελέτης τα ζευγάρια αυτά άρχισαν να παρακολουθούν τακτικά τσόντες, με σκοπό να εμπλουτίσουν και να ανανεώσουν τη σεξουαλική τους ρουτίνα. Αφού πέρασαν μερικοί μήνες, κατέληξαν σε συμπεράσματα αναφορικά με το αν και πώς επηρέασαν οι ταινίες πορνό τις συνήθειες τους στο κρεβάτι.

Τα οποία συμπεράσματα, όμως, δεν ήταν πολύ ευχάριστα. Για την ακρίβεια, σχεδόν τα μισά ζευγάρια δήλωσαν ότι η συχνή παρακολούθηση πορνό περισσότερο τους αποξένωσε παρά τους έφερε κοντά. Η σεξουαλική ικανοποίηση που λάμβαναν από τη συνεύρεση με το ταίρι τους δεν ήταν μεγαλύτερη απ’ ότι ήταν πριν, ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις, το σεξ έγινε πιο βίαιο.

Για να αιτιολογήσουμε τις απαντήσεις αυτές, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα ζευγάρια παρακολούθησαν δυο διαφορετικά ήδη ερωτικών ταινιών: Το ένα είδος ήταν οι Mainstream τσόντες (όπου υπάρχει συναινετικό σεξ μεταξύ δυο ατόμων) και το άλλο ήταν οι Hardcore τσόντες (που περιλαμβάνουν πιο βίαιες σκηνές). Το παράδοξο ήταν πώς, και στις δυο περιπτώσεις, τα ζευγάρια δήλωσαν ότι οι ερωτικές ταινίες επηρέασαν με τον ίδιο τρόπο το μεταξύ τους σεξ. Δηλαδή, οι Mainstream τσόντες δεν είχαν διαφορετικό αντίκτυπο από τις hardcore.

Φυσικά, το ευχάριστο της υπόθεσης είναι οτι υπήρξαν επίσης αρκετά ζευγάρια (περίπου το 45%) που δήλωσαν ότι οι ταινίες πορνό είτε δεν άλλαξαν καθόλου της ερωτική τους ζωή, είτε τη βοήθησαν να εξελιχθεί. Αυτό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, αν αναζητάτε κάποια ανανέωση στη σεξουαλικότητα σας με το ταίρι σας, να τη βρείτε στις ερωτικές ταινίες. Κατά πάσα πιθανότητα μερικές τσόντες δεν θα σας βλάψουν καθόλου, οπότε, δοκιμάστε το αν θέλετε και, στη χειρότερη περίπτωση, αν δεν βοηθήσει μπορείτε να το σταματήσετε.