Θα θέλατε να γίνεται πορνοστάρ; Οι κυρίες απαντούν

Το οτι οι γυναίκες παρακολουθούν τσόντες (ίσως όχι στον ίδιο βαθμό με τους άντρες, αλλά ακόμα και αυτό είναι κάτι που αρκετές έρευνες αμφισβητούν) είναι γνωστό. Αυτό που δε γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι πόσες απ΄ αυτές φαντασιώνονται τον εαυτό τους ως πρωταγωνίστρια σε ερωτικές ταινίες.

Την απάντηση σ’ αυτό καυτό (ή και όχι, δεν έχει τόση σημασία) ερώτημα ήρθε να δώσει η έρευνα που πραγματοποίησε η μεγαλύτερη κοινότητα ενηλίκων στην Ελλάδα. Το Erodate.gr, η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα sex dating στη χώρα μας, απευθύνθηκε στα χιλιάδες μέλη της αναζητώντας απαντήσεις που αφορούν τις φαντασιώσεις και τις σεξουαλικές προτιμήσεις των Ελλήνων. Στα πλαίσια αυτής της μελέτης προέκυψε ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα αναφορικά με το πώς προσεγγίζουν οι Ελληνίδες το θέμα “ερωτικές ταινίες”.

Συμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής λοιπόν προκύπτει ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες στη χώρα μας έχουν φαντασιωθεί τον εαυτό τους σε ρόλο πρωταγωνίστριας σε τσόντες. Για την ακρίβεια, το 59% των κυριών απάντησε ότι έχει αυνανιστεί ή έχει κάνει σεξ έχοντας στο μυαλό τους την εικόνα τους να γαμιούνται σε στούντιο παραγωγής ταινιών πορνό. Η συζήτηση αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν η ίδια ερώτηση διατυπωθεί με λίγο διαφορετικό τρόπο: Στο ερώτημα “θα δεχόσασταν να πάρετε μέρος σε τσόντα σαν πρωταγωνίστρια αν γνωρίζατε ότι κανένας γνωστός ή συγγενής σας δε θα τη δει ποτέ;” σχεδόν το 30% των γυναικών απάντησαν ότι θα το σκέφτονταν πολύ σοβαρά.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι μέση Ελληνίδα δεν είναι τόσο πουριτανή όσο νομίζουμε. Οι κυρίες στη χώρα μας έχουν πικάντικες φαντασιώσεις, οι οποίες πολλές φορές περιλαμβάνουν τις τσόντες σαν αντικείμενο έκφρασης της σεξουαλικής τους ενέργειας. Απλώς είναι αλήθεια ότι σε μια αρκετά οπισθοδρομική χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία ταυτόχρονα είναι αρκετά μικρή σε πληθυσμό, δεν είναι τόσο εύκολο για μια γυναίκα να ρισκάρει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στον κοινονικό της κύκλο συμμετέχοντας σε ταινίες πορνό.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι η Ελληνίδα δε θα ήθελε (ή τελοσπάντων ότι θα απέρριπτε αυτομάτως την πιθανότητα) να γίνει πρωταγωνίστρια της αντρικής μαλακίας πρωταγωνιστώντας σε μια ερωτική ταινία. Απλώς η οπισθοδρομική φύση της κοινωνίας μας δεν της επιτρέπει να εφράσει ελεύθερα και χωρίς ταμπού αυτή την επιθυμία της. Γι’ αυτό ας αφήσουμε τα κορίτσια μας να εκφραστούν αφού, στο φινάλε, μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε απ’ αυτό…