Τρία λάθη που οι περισσότεροι κάνουμε στο σεξ

Είθισται όταν κάνουμε αφιερώματα στο σεξ να δίνουμε συμβουλές αναφορικά με το πώς θα το κάνουμε καλά, ποια είναι τα tips για να ικανοποιήσουμε το σύντροφο μας και, γενικότερα, ποια είναι τα μυστικά που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε έναν έρωτα όλο τρέλα, που έλεγε και το παλιό τραγούδι. Σήμερα θα προσεγγίσουμε το θέμα από την ανάποδη, για να μιλήσουμε για όσα πρέπει να αποφεύγουμε κατά τη διάρκεια του σεξ.

Παρακάτω, λοιπόν, θα δούμε τρία πράγματα (τρεις κακές συνήθειες, για να το θέσουμε καλύτερα) που οι περισσότεροι κάνουμε αρκετά συχνά, ενώ δε θα έπρεπε. Κι αυτό γιατί μειώνουν την απόλαυση:

Ενδιαφερόμαστε μόνο για τον εαυτό μας
Εντάξει, αυτό το κάνουν πάρα πολύ οι άντρες, αλλά και οι κυρίες δεν πηγαίνουν πίσω. Δε λέω, το να απολαύσουμε το σεξ είναι σημαντικό γιατί αν αυτό δε συμβεί τότε δεν έχει νόημα να το κάνουμε. Από την άλλη όμως, είναι αρκετά εγωιστικό το να έχουμε στο μυαλό μας μόνο τη δική μας ικανοποίηση. Όπως στο τανγκό έτσι και στο γαμήσι χρειάζονται δύο για να “χορέψουν”. Ή τελοσπάντων τουλάχιστον δυο.

Και αυτοί οι δύο θα πρέπει να ενδιαφέρονται ο ένας για την ικανοποίηση του άλλου. Γι’ αυτό, αντί να κοιτάζει ο καθένας τον εαυτό του, καλό θα ήταν να εστιάζουμε ο ένας στην ικανοποίηση του άλλου. Η ομαδική δουλειά σ’ αυτές τις περιπτώσεις αποδίδει.

Ξεχνάμε το “ζέσταμα”
Τα προκαταρκτικά είναι απαραίτητα, όχι γιατί έτσι πρέπει, αλλά γιατί βοηθούν στην απογείωση της σεξουαλικής επιθυμίας. Πολλοί τα βαριούνται, κυρίως οι άντρες, διότι είναι έτοιμοι για το κυρίως πιάτο από την αρχή, αλλά επειδή ακριβώς για ένα καλό γαμήσι χρειάζονται τουλάχιστον δύο, θα πρέπει να είναι αμφότεροι καυλωμένοι.

Εξάλλου, ακόμα και αν έχεις ερεθιστεί από πριν, μερικά ερωτικά παιχνίδια πριν από τη διείσδυση θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την καύλα σου, οπότε δε θα χάσεις.

Δεν έχουμε συγκέντρωση
Από την άλλη φορά υπάρχουν περιπτώσεις που κάνουμε σεξ με το σύντροφο μας απλά και μόνο γιατί εκείνος το επιθυμεί και εμείς δε θέλουμε να του χαλάσουμε το χατήρι. Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλή ιδέα, αφού αν είναι να έχουμε το μυαλό μας αλλού και να τον ξενερώσουμε ίσως είναι καλύτερα να του πούμε από την αρχή ότι δεν έχουμε πολλή όρεξη. Δε λέω ότι αυτό μπορεί να γίνεται συνέχεια, αλλά μια στο τόσο θα δείξει κατανόηση.